Het gezelligste Hollandse muziekfeest

Nieuws

Back to the 80’s bij de nacht van oranje | Line-up compleet

27 Maart 2019

EX-DOLLY DOTS ESTHER & ANITA ÉN MARGA BULT SPECIALE GASTEN BIJ NACHT VAN ORANJE 2019


De Nacht van Oranje gaat terug naar de jaren tachtig door Esther & Anita 'Just a Little Bit More’ en Marga Bult als extra artiesten aan de line-up toe te voegen. De ex-Dolly Dots zijn naast Lee Towers de enige artiesten die niet in het Nederlands zullen zingen. Voor de rest is de Nacht van Oranje één groot Hollands muziekfeest: louter hits, feest én oranje op vrijdag 26 april in Ahoy. Kaartverkoop is in volle gang via Ticketmaster en www.nachtvanoranje.nl.


Op het centrale podium in het midden van de Ahoy Arena treden tijdens de 27e editie van de Nacht van Oranje op 26 april de volgende artiesten op: Gerard Joling, Danny de Munk, Snollebollekes, Django Wagner, Samantha Steenwijk, Pater Moeskroen, Het Feestteam, Gebroeders Ko, De Alpenzusjes, Alex, John West, René Schuurmans, GENTS (Danny Froger, Danny Nicolay, Yves Berendse), Marga Bult, Esther & Anita en Lee Towers. Presentatie is in handen van Niels Houtepen.


Just A Little Bit More
Vriendinnen voor het leven, Esther en Anita, leerden elkaar eind jaren ’70 kennen toen ze beiden deel uitmaakten van het TROS Top 50-ballet. Vlak erna werden ze gevraagd voor de Dolly Dots en stonden ze aan de start van een hele succesvolle carrière met méér dan 25 hits, waaronder 'Love Me Just A Little Bit More’, 'Tell It All About Boys’ en 'Hela-Di-Ladi-Lo’. In 2007 kwam de groep even samen voor drie uitverkochte reünie-concerten in het Rotterdamse Ahoy en in 2016 waren ze de verrassing bij Toppers in Concert in Amsterdam. De band tussen Esther en Anita is altijd hecht geweest en vorig jaar ontstond het idee om ook op muzikaal gebied de handen weer ineen te slaan. Dit resulteerde uiteindelijk in 'Esther & Anita’, Just A Little Bit More, een compacte bühneshow waarin diverse Dolly Dots-hits en populaire 80’s dance klassiekers in een modern jasje voorbij komen.


Rechtop In de Wind
In 1981 werd Marga Bult uit 250 zangeressen gekozen als de nieuwe leadzangeres van de populaire meidengroep Babe, die zestien hits scoorde en internationaal vermaard was. Nadat Babe in 1986 uit elkaar ging, vertegenwoordigde Marga Bult als solozangeres, onder het pseudoniem Marcha, Nederland op het Eurovisie Songfestival met het nummer 'Rechtop In de Wind’. Daarmee behaalde ze een zeer verdienstelijke vijfde plaats en oogstte veel lof bij de internationale muziekpers. Hoewel Marga Bult zich daarna stortte op haar televisie- en presentatiecarrière - o. a. bij RTV Oost - treedt zij ook nog altijd op bij allerlei festiviteiten.