Rotterdam Ahoy

Nieuws

Speciale EK editie Nacht van Oranje 2020

20 November 2019

"We zijn er weer bij en dat is prima!" Jan Smit, Wolter Kroes, Het Feestteam en Lee Towers zijn de eerste artiesten voor de speciale 'EK editie' van de Nacht van Oranje in 2020. De 28e editie van de Nacht van Oranje, traditioneel op de vooravond van Koningsdag, verhuist volgend jaar eenmalig naar zaterdag 13 juni. De speciale 'EK editie' van het meezingfeest is het gevolg van de toewijzing van het Eurovisie Songfestival aan Rotterdam. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag om 10.00 uur via Ticketmaster.nl.

 

Het 'oranjegevoel’ is een belangrijk onderdeel van het succes van de Nacht van Oranje. Jaarlijks komen ruim 13.000 feestgangers op de vooravond van Koningsdag (voorheen Koninginnedag) naar het muziekfeest in de Ahoy Arena. Als er één moment is dat Nederland óók volledig achter oranje staat, is dat aan de vooravond van een eindtoernooi van het Nederlands elftal. Op zondag 14 juni speelt Oranje zijn eerste wedstrijd op het EK. Zaterdag 13 juni is daarom een goed moment en het beste alternatief om de 28e editie van de Nacht van Oranje te organiseren in Ahoy.


De Nacht van Oranje blijft als muziekfeest hetzelfde concept behouden: de grootste hits, party tracks en diverse medleys van Nederlandse sterren die je, in je oranje outfit, kan meezingen met de teksten op de lichtkranten; afgesloten door 'Mr. Ahoy’ Lee Towers. Wolter Kroes mag met o.a. 'Viva Hollandia' dit jaar uiteraard niet ontbreken, net als de gangmakers van Het Feestteam. Jan Smit is sinds 2014 niet van de partij geweest, maar hoort er in het songfestivaljaar als vanzelfsprekend ook bij. De line-up zal uiteindelijk weer bestaan uit zo'n 15 vaderlandse topacts. Het wordt geen 'voetbalfeest’. Het blijft het Hollandse muziekfeest zoals we dat van de Nacht van Oranje kennen.