zaterdag 13 juni 2020 Rotterdam Ahoy

Nieuws

Nieuwe namen voor 26e Nacht van Oranje in Ahoy

19 Januari 2018

NIEUWE NAMEN VOOR 26e NACHT VAN ORANJE IN AHOY

Op 26 april, de avond voor Koningsdag, verandert de Ahoy Arena weer in een uitzinnig oranje bolwerk van feestvierende fans van partyhits en Hollandse muziek. Aan de line-up met André Hazes, Rob de Nijs, Wolter Kroes, Snollebollekes, Het Feestteam en Lee Towers voegt de organisatie vier nieuwe namen toe: Dennie Christian, Gebroeders Ko, Lawineboys en John West. Met o.a. 'Rosamunde’, 'Seks met die kale’ en 'Helicopter’ zijn daarmee weer een aantal knallers een feit die uit volle borst kunnen worden meegezongen.


In 2001 en 2002 stond Dennie Christian al eens op het podium van de Nacht van Oranje. Vorig jaar was de sympathieke Duitser als deelnemer aan 'Beste Zangers’ weer volop in beeld. In Ahoy keert hij terug naar zijn allergrootste hits, met succesnummers als 'Rosamunde’ en 'Wij Zijn Twee Vrienden’.


De Lawineboys kent iedereen. In ieder geval hun versie van 'Sex on Fire’ die als er ergens een feestje gebouwd moet worden steevast uit de boxen schalt. Met partyhits als 'Seks Met Die Kale’, 'Joost’ en 'Als We Gaan’ timmeren de Lawineboys al meer dan 15 jaar aan de weg en maken ze dit jaar hun debuut bij de Nacht van Oranje in Ahoy.


Als soort van 'vaste prik’ staan dit jaar ook de Gebroeders Ko weer op het affiche van het Oranjefeest op Koningsavond. Het wordt de elfde keer dat ongetwijfeld heel Ahoy zijn/haar buurman of buurvrouw weer 'Schatje, Mag Ik Je Foto’ zal toezingen en zal "pochen" met zijn/haar 'Helicopter’ en 'Boten Anna’.


De Haagse volkszanger John West is inmiddels een gekende gast op vele Nederlandse podia en keert na zijn succesvolle debuut vorig jaar terug naar Ahoy en de Nacht van Oranje.


Hollands muziekfeest op vooravond Koningsdag
Met alleen top van de Hollandse muziek en louter de grootste hits staat het concept van de Nacht van Oranje al jaren garant voor een uitverkocht en uitgelaten Ahoy. Tijdens de optredens en medleys lopen de songteksten mee op de lichtkranten boven het ronde podium in het midden van de Ahoy Arena. Een feest met altijd minstens 13 vaderlandse topacts en een special guest, dat elk jaar zijn weerga niet kent.

Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketmaster en de kassa van Ahoy en kosten € 23,- voor de 1e ring en € 29,- voor de arenavloer; prijzen zijn inclusief 3 euro servicekosten. Er geldt een minimale toegangsleeftijd van 18 jaar.
 

www.nachtvanoranje.nl