Het gezelligste Hollandse muziekfeest

Nieuws

Eurovisie songfestival naar Rotterdam, gevolgen voor Nacht van Oranje.

30 Augustus 2019

De toewijzing van het Eurovisie Songfestival aan Rotterdam heeft gevolgen voor een aantal evenementen in Ahoy, waaronder de 28e editie van de Nacht van Oranje op 26 april. Aangezien Rotterdam Ahoy op die datum volledig in het teken zal staan van de voorbereidingen op het Eurovisie Songfestival wordt de komende tijd gekeken naar alternatieven voor het succesvolle Hollandse muziekfeest. In september volgt daarover meer duidelijkheid.

"De Nacht van Oranje, een eigen productie van Rotterdam Ahoy, is al jaren een succesvol uitverkocht muziekfeest op de avond voor Koningsdag. Telkens met een groot aantal Nederlandse toppers en de grootste party hits voor een trouw, massaal in het oranje gehuld publiek in een uitzinnige Ahoy Arena” zegt Jolanda Jansen, CEO van Ahoy.

"We vinden het geweldig dat het Eurovisie Songfestival neerstrijkt in Rotterdam. Het is uniek en we zijn enthousiast om te kunnen bijdragen aan een editie waar heel Nederland trots op zal zijn. Het betekent alleen ook dat we nu uitkijken en uit moeten kijken naar alternatieven voor de Nacht van Oranje.”

In de loop van september verwacht Rotterdam Ahoy meer duidelijkheid te kunnen geven.