zaterdag 13 juni 2020 Rotterdam Ahoy

Nieuws

Eerste namen 26e editie van Hollands feest op koningsavond bekendgemaakt

01 December 2017

André Hazes, Rob de Nijs, Wolter Kroes, Snollebollekes, Het Feestteam en Lee Towers zijn de eerste namen die zijn bevestigd voor de 26e editie van de Nacht van Oranje op de vooravond van Koningsdag in Rotterdam Ahoy. Op 26 april zal opnieuw een in oranje gehulde menigte uit volle borst meezingen met alle oude en nieuwe Hollandse hits en feestkrakers. Van 'Malle Babbe’, naar 'Leef’ en van 'Viva Hollandia’ naar 'Links, Rechts’ tot 'You’ll Never Walk Alone’. Het podium in het midden van de Ahoy Arena is opnieuw het stralende middelpunt voor 360 graden Oranjefeest. Kaartverkoop is gestart.


Met alleen top van de Hollandse muziek en louter de grootste hits staat het concept van de Nacht van Oranje al jaren garant voor een uitverkocht en uitgelaten Ahoy. Tijdens de optredens en medleys lopen de songteksten mee op de lichtkranten boven het centrale, ronde podium in het midden van de Ahoy Arena, die oranje kleurt door het publiek en "oud-Hollandsch" voelt door het decor in de zaal. Een feest dat elk jaar zijn weerga niet kent.


Bij het blond schuimend bier
Rob de Nijs bracht onlangs nog nieuw werk uit en is uiteraard bij velen bekend van krakers als 'Malle Babbe’, 'Jan Klaassen De Trompetter' en 'Banger Hart’; hits die ook op 26 april in Ahoy op de setlist staan. Ondanks zijn enorme staat van dienst is het de eerste keer dat Rob de Nijs tijdens de Nacht van Oranje op het podium verschijnt. André Hazes betreedt voor het tweede achtereenvolgende jaar op "koningsavond” de bühne in Ahoy, dat na zijn succesvolle concerten eerder dit jaar, en ook in 2018, snel zijn nieuwe thuis lijkt te worden.


Hetzelfde geldt voor Snollebollekes, de feestartiest die voor de 4e keer op rij Ahoy op z’n kop zal zetten en de afgelopen keren daarmee bij het publiek steevast in de top 3 van de populairste acts belandde. Ook Het Feestteam, dat met zijn medleys iedereen met gemak van "0 tot feest in 10 seconden” brengt, is weer van de partij. Traditionele afsluiter is Lee Towers. "Mr. Ahoy" is er al bij vanaf de eerste Nacht van Oranje in 1993. Hij voert daarmee de ranglijst van trouwste artiesten fier aan, gevolgd door Wolter Kroes die voor de heugelijke 20e keer zijn oranje jack zal aandoen.

 

Hiermee is een derde van de artiesten bekend; eind januari worden nieuwe namen verwacht.