zaterdag 13 juni 2020 Rotterdam Ahoy

Nieuws

Alle 15 goed bij de Nacht van Oranje

23 Februari 2018

ALLE 15 GOED BIJ DE NACHT VAN ORANJE
Corry Konings verrassing op affiche van Hollands muziekfeest in Ahoy

 

De 26e Nacht van Oranje op 26 april 2018 in Ahoy krijgt bezoek één van de grande dames van de volksmuziek: Corry Konings. 'Mooi Was Die Tijd’, 'Een Heel Apart Gevoel Van Binnen’ en 'Huilen Is Voor Jou Te Laat’, iedereen kan ze meezingen. En dat zal ook gebeuren in het na verwachting uitverkochte Rotterdam Ahoy, waar traditiegetrouw zo’n 12.500 liefhebbers van Hollandse muziek en partyhits zich op Koningsavond verzamelen. Met de toevoeging van René Schuurmans en 'medleytrio’ GENTS is de line-up op 1 special guest na compleet. Presentatie is voor de 6e keer in handen van Niels Houtepen.

 

De line-up van de 26e Nacht van Oranje op 26 april in Ahoy: André Hazes, Wolter Kroes, Rob de Nijs, Snollebollekes, Het Feestteam, Gebroeders Ko, Dennie Christian, René Schuurmans, Corry Konings, Lawineboys, John West, GENTS en Lee Towers. In navolging van de Vengaboys in 2017 zal de organisatie dit jaar opnieuw nog een 'special guest’ toevoegen, die naast Lee Towers als enige niet in het Nederlands zal optreden.

 

Meezingen met de grootste hits
Corry Konings was in 2013 al eens terug in Ahoy en was ook een van de artiesten tijdens de eerste editie van de Nacht van Oranje in 1993. De in 1970 door Pierre Kartner ontdekte Bredase wordt geroemd om haar klassiekers, die ze ook live ten gehore zal brengen in Ahoy: 'Mooi Was Die Tijd’, 'Een Heel Apart Gevoel Van Binnen’ en 'Huilen Is Voor Jou Te Laat’. Ze is voor de 13e keer aanwezig bij het Oranjefeest.

 

René Schuurmans is de laatste jaren ook vaste prik op het affiche van het Hollandse muziekfeest op 'Koningsavond' in Ahoy. De aan het Maaskantje geboren performer heeft met zijn nummers een aanstekelijke kruising tussen levenslied en partyhit gevonden. Nummers als 'Laat De Zon In Je Hart’ en 'Geniet Van Het Leven’ zullen uit volle borst worden meegezongen.

 

De medleys die steevast in het programma van de Nacht van Oranje zitten, worden dit jaar uitgevoerd door Het Feestteam én opnieuw ook door het gelegenheidstrio GENTS, bestaande uit Danny Froger, Danny Nicolay en Yves Berendse. Ze brengen een potpourri van de grootste Nederlandse hits. Mocht men de tekst onverhoopt toch niet kennen, de lichtkranten boven het in het midden van de Ahoy Arena gesitueerde podium, helpt het publiek een handje.

 

Run op kaarten
De kaartverkoop is inmiddels in volle gang en loopt voor op voorgaande jaren, waarin de Nacht van Oranje in de laatste dagen altijd uitverkocht. Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketmaster: kaarten voor de eerste 1e ring van de tribune kosten € 23,- inclusief drie euro servicekosten en voor de vloer zijn kaarten beschikbaar à € 29,- (incl. drie euro servicekosten). Voor de 2e ring zijn nog kaarten verkrijgbaar via VakantieVeilingen.