360 graden feest in Hollands decor rond nieuw podium in het midden van de Ahoy Arena

360 graden feest in Hollands decor rond nieuw podium in het midden van de Ahoy Arena

28 maart 2017

Voor de 25e editie van de Nacht van Oranje in Rotterdam Ahoy wilde de organisatie uitpakken met iets nieuws. Iets dat tegelijkertijd een startschot zou geven aan nog eens vijfentwintig jaar feest voorafgaand aan Koningsdag: een nieuw rond podium dat de optredende vaderlandse topartiesten nog meer tot middelpunt zou maken. Letterlijk. Daarom verhuist het podium naar het midden van de zaal. Op 26 april zal daar, vanuit een open muziekpaviljoen midden in de Ahoy Arena, presentator Niels Houtepen om 19.45 uur het jubileumfeest van de Nacht van Oranje openen.
 

Meer dan 12.000 bezoekers zingen in Ahoy op 26 april mee met de grootste Nederlandstalige hits en medleys om even na twaalf uur uit volle borst samen met Lee Towers 'You’ll Never Walk Alone’ in te zetten.
 

Het podium komt midden in de Ahoy Arena, waar in voorgaande jaren al de b-stage van het podium was. Het wordt een open constructie zodat het zicht overal in Ahoy uitstekend is. Boven het ronde podium met een drietal uitlopers komen zes lichtkranten met de songteksten. De zaal zelf wordt aangekleed met doeken met Oudhollandse gevels en wordt voorzien van karakteristiek licht van prikkabels.