Rotterdam Ahoy

Veelgestelde vragen

Hieronder antwoord op veelgestelde vragen over de Nacht van Oranje. Blijft jouw vraag onbeantwoord? Stel deze dan via info@nachtvanoranje.nl.
 

Algemeen

 • Wanneer vindt de volgende editie van de Nacht van Oranje plaats?

  Het evenement keert in 2023 als vanouds terug op de vooravond van Koningsdag: op dinsdag 26 april in Rotterdam Ahoy.

 • Hoe oud moet ik zijn voor de Nacht van Oranje?

  Voor dit evenement geldt een minimum leeftijd van 18 jaar, er kan om een legitimatie worden gevraagd. Ook bezoekers onder de 18 jaar met volwassen begeleider zullen niet worden toegelaten. Alle bezoekers moeten in het bezit zijn van een geldig ticket voor Nacht van Oranje.

 • Is er een dresscode?

  Jaaah, oranje!

 • Is er een garderobe aanwezig?

  Er is een bemande garderobe aanwezig waar je jouw waardevolle spullen tegen een tarief van €2,00 per stuk in bewaring kunt geven. De directie is niet aansprakelijk voor diefstal en/of het zoekraken van kledingstukken e.d.

 • Is het toegestaan om een tas mee te nemen?

  In Rotterdam Ahoy geldt een verbod op het meenemen van grote voorwerpen zoals koffers, rugzakken en tassen met een omvang groter dan A4 formaat en dikker dan 10 centimeter (inclusief wieltjes, handvatten en voor- en zijvakken).

 • Mag ik een fototoestel/filmcamera meenemen?

  Professionele foto-, audio-, beeld- en andere (opname-) apparatuur is niet toegestaan. Smartphones en eenvoudige (digitale) fototoestellen zonder verwisselbare lenzen zijn toegestaan.

 • Huisregels?

  Voor Nacht van Oranje gelden de huisregels van Rotterdam Ahoy. De volledige huisregels kun je hier lezen.

 • Persaanvraag indienen?

  Persaanvragen kunnen worden ingediend door een e-mail te sturen naar communicatie@ahoy.nl. Het indienen van een verzoek betekent niet automatisch dat je een persaccreditatie ontvangt, daarover wordt in later stadium in aanloop naar het evenement gecommuniceerd. Andere vragen worden te allen tijde zo spoedig mogelijk in behandeling genomen. Geef in de mail aan voor welk medium je werkt en op welke manier er aandacht voor Nacht van Oranje wordt geschonken.

 • Stage lopen bij Nacht van Oranje?

  De Nacht van Oranje is een eigen productie van Rotterdam Ahoy. Stageopdrachten zijn om deze reden breder dan alleen gericht op de Nacht van Oranje. Ben je geïnteresseerd in de openstaande vacatures, neem dan eens een kijkje op: https://www.ahoy.nl/informatie/vacatures.

Tickets

 • Wat zijn de prijzen voor tickets voor de Nacht van Oranje?

  Kijk voor alle gedetailleerde ticketinformatie op onze ticketpagina.

 • Waar koop ik mijn tickets?

  Kaarten voor de 28e editie van de Nacht van Oranje worden uitsluitend verkocht via Ticketmaster. Voorkom dat je teveel geld uitgeeft aan toegangsbewijzen voor Nacht van Oranje door aanschaf via andere verkoopadressen. De toegangsbewijzen die via deze bedrijven - en tegen hogere tarieven - gekocht zijn worden ongeldig gemaakt en geven geen recht op toegang tot de Nacht van Oranje.

   

  Telefonisch bestellen:

  • Ticketmaster 0900 300 1250 (€ 0,60 p.m.):
 • Wanneer gaan de kaarten voor 2023 in de verkoop?

  De kaartverkoop voor de Nacht van Oranje in 2023 gaat vrijdag 8 juli van start. 

 • Ik ben mijn ticket kwijt, wat nu?

  Log in op je Ticketmaster-account, daar vind je alle tickets die met jouw account zijn aangeschaft. Vind je daar jouw tickets niet, neem dan contact op met Ticketmaster.

 • Moet ik mijn ticket uitprinten?

  Het is niet nodig om je tickets uit te printen. Je kan je ticket (en/of parkeerticket) vanaf je mobiele telefoon scannen. Zet hiervoor de helderheid van je scherm op maximale sterkte.

 • Waar kan ik met mijn vragen over gekochte tickets terecht?

  Heb je je kaartje gekocht via Ticketmaster, bel dan het gratis servicenummer van Ticketmaster: 0900 300 1255.

   

  Mocht je vraag er niet beantwoord kunnen worden, laat het ons dan weten via info@nachtvanoranje.nl.

Vervoer

 • Reizen met het openbaar vervoer?

  Reizen met het openbaar vervoer wordt geadviseerd, metrostation Zuidplein bevindt zich immers op enkele minuten loopafstand van Ahoy.

   

  De Nacht van Oranje is rond 00.00 uur afgelopen. 

   

  TIP: ga voorbereid op reis en kijk vooraf dus goed op de reisplanner om je reis zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen.

 • Reizen met eigen auto?

  Kom je liever met eigen vervoer, maak dan gebruik van een van de 2000 parkeerplaatsen van Rotterdam Ahoy.  Parkeren op ons terrein kost €13,- incl. btw voor de hele avond. Vooraf een parkeerplaats met parkeergarantie (€18,-)  reserveren is ook mogelijk, bestel je parkeerticket hier.

   

  Gebruik bij vervoer met eigen auto het volgende adres voor het navigatiesysteem:

  Rotterdam Ahoy

  Ahoyweg 10

  3084 BA Rotterdam

 • Is er een laadpunt voor elektrische auto's?

  Ja, Rotterdam Ahoy heeft momenteel 3 vaste elektrische laadpunten.

 • Waar kan ik parkeren?

  Op het parkeerterrein van Rotterdam Ahoy zijn 2000 parkeerplaatsen beschikbaar.

  Op vijf minuten loopafstand kun je ook terecht in de parkeergarage van winkelcentrum Zuidplein.

 • Kan ik een parkeerplek reserveren?

  Op Ticketmaster kan je een parkeerticket kopen met plaatsgarantie.

Hulp nodig

 • Medicatie meenemen?

  Indien je kunt aantonen dat je deze medicijnen moet nemen op doktersrecept kun je medicijnen mee naar binnen nemen.

 • Toegankelijk voor mindervalide?

  Er is voor de Nacht van Oranje een beperkt aantal rolstoelplaatsen beschikbaar voor 10 rolstoelers + 10 begeleiders. .

   

  Mindervaliden kunnen zich laten afzetten op de taxistandplaats vlakbij de hoofdingang en er is voldoende parkeerplaatsen voor mindervaliden op het grote parkeerterrein, dat zich eveneens pal naast de hoofdingang bevindt. Toiletten zijn aangepast en voorzien van alarm. Ten slotte kan men op vertoon van legitimatie bij de portiersloge eventueel ook een rolstoel lenen.

   

  Voor rolstoelgebruikers zijn er speciale faciliteiten. Je dient bij het kopen van jouw toegangskaart wel duidelijk aan te geven dat je van de speciale rolstoelplaatsen gebruik wenst te maken. Rolstoelplaatsen bevinden zich tijdens de Nacht van Oranje op een speciaal mindervalide platform op de arenavloer. Elke invalide bezoeker kan samen met één valide persoon plaatsnemen op het rolstoelplatform. Deze persoon is in eerste instantie verantwoordelijk voor het welzijn van de invalide. Ook de begeleider dient in het bezit te zijn van een toegangskaart. Gebruikers van de rolstoelplaatsen kunnen de Ahoy Arena via de Arena ingang betreden.