Rotterdam Ahoy

Bezoekersinfo

Traditioneel op de avond voor Koningsdag vindt in Rotterdam Ahoy het grootste Hollandse Muziekfeest plaats: de Nacht van Oranje. Dat betekent feest en meezingen met de grootste hits van vaderlandse top-artiesten, de medleyblokken en afsluiter Lee Towers. Alle songteksten verschijnen op lichtkranten boven het podium, dus trek je oranjepak aan en doe mee.


360 graden feest
Het podium staat midden in de Ahoy Arena. Dat betekent dat het niet meer uitmaakt waar je zit of staat - je kan overal volop genieten van de artiesten die het middelpunt van de avond zijn; zie ook de video.


Minimumleeftijd
Er geldt een mimimumleeftijd van 18 jaar om toegang te krijgen tot het evenement. Er kan door medewerkers van Ahoy of de ingehuurde beveiliging gevraagd worden om legitimatie in geval van twijfel over ingeschatte leeftijd. Aan personen onder de 18 jaar kan geen toegang worden verleend tot het evenement; ook niet onder begeleiding van een volwassenen. Aankoopbedragen worden niet gerestitueerd.
 

Eten & drinken
In Ahoy Plaza, naast de Ahoy Arena, kan je voorafgaand aan de Nacht van Oranje al terecht voor een drankje, frites en snacks. Een DJ maakt de boel vanaf 16.30 uur alvast extra gezellig.  Ook in de Arena zijn er tal van horecapunten met food & drinks.

Toegangsbeleid
In verband met veiligheid wordt er extra gelet op tassen. Het is niet toegestaan om koffers, rugzakken en tassen met een omvang groter dan a4 formaat en dikker dan 10 cm mee te nemen. Ook is het niet toegestaan om de volgende items mee te nemen:

  • Eigen consumpties
  • Professionele foto-, audio-, beeld- en andere (opname-) apparatuur
  • Selfiesticks

 

Garderobe & kluisjes
Jassen en eventuele kostbaarheden kunnen achtergelaten worden bij de bemande garderobe voor €2,- per item. Ook zijn er kluisjes aanwezig in de Ahoy Arena. Deze kosten €5,- per kluisje en bieden plaats voor ongeveer drie jassen.


Parkeren
Parkeertickets kosten € 13,-. Maar vol = vol. wil je verzekerd zijn van een parkeerplek, dan reserveer je hier een parkeerticket met parkeergarantie voor € 17,50. 

Voor bussen en touringcars zijn parkeerkaarten alleen op locatie verkrijgbaar.  Parkeren kan op P6 voor 45 euro. Afzetten kan op de taxistandplaats; ophalen langs het talud tussen P2 en P3 (op aanwijzingen van verkeersregelaars).

 

Tijden 

  • Ahoy Plaza geopend met bar, frites en snacks & DJ: vanaf 16.30 uur
  • Zaaldeuren Ahoy Arena open / aanvang pre-show met DJ: 18:30 uur
  • Hoofdprogramma: ca. 19.45 uur - 00.00 uur?
  • Entree is geopend tot 22.00 uur; daarna geen toegang meer mogelijk.

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Nacht van Oranje? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.


Voor eventuele last-minute informatie tijdens of vlak voor het evenement kan je je ook aanmelden bij de facebook event page van deze editie van de Nacht van Oranje.


Meer informatie ook op Wikipedia.

 

Adresgegevens:
Rotterdam Ahoy
Ahoyweg 10
3084 BA ROTTERDAM